Tuesday, June 10, 2008

Zelfs was Oud New York eens Nieuw Amsterdam

Als u dit in het Nederlands leest, dan moet ik waarschijnlijk niet u van om het even wat overtuigen. Als u dit in het Engels leest, dan veronderstel ik u de pagina met veel grote argumenten tegen HB477 hebt gevonden. Ik ga niet toe te voegen veel hebben, maar ik zal een paar commentaren maken: HB477 eist dat de overheden in Ohio slechts Engels wanneer mogelijk, gebruiken en de kosten van gebruikende een andere taal melden wanneer het noodzakelijk is dit te doen. Het belemmert ook het vereisen van tweetaligheid als voorwaarde van openbare werkgelegenheid tenzij het met de baanbeschrijving direct verwant is. Veronderstel zo nu als uw jonge geitjes in het branden bouwend waren en verzender 911 weigerde om de vraag te nemen meldend de brand omdat de bezoeker didn' t spreekt het Engels, en het Engels was de enige taal om het even welke verzenders konden spreken…
Dit zou nooit kunnen gebeuren, omdat de wet overheden een uitzondering voor het bevorderen van openbaar welzijn of het beschermen van openbare veiligheid verleent. Natuurlijk, kan ik niet aan één enkel geval van een overheid denken gebruikend veelvoudige talen die niet voor het uitdrukkelijke doel om openbaar welzijn of veiligheid te bevorderen is. Zo, zou deze wet slechts als grote middelvinger aan de generaties kunnen bestaan die na uw voorvaderen zijn gekomen. Natuurlijk, zij won' t wordt noodzakelijk het bericht. Veronderstel als alles geschreven over HB477 in het Nederlands werd geschreven?
De Nederlandse kolonisten waren hier zodra de Engelse kolonisten. Het Nederlands zou een fijne voertaal maken. Niet zo goed zoals Navajo, Lakota, of Ojibwe, misschien, maar een fijne kandidaat niettemin. U kunt het argument dat maken het doesn' t de kwestie die de taal eerst kwam, wat van belang is is dat de Amerikaanse maatschappij op het Engels als primaire wijze van mededeling heeft geregeld. U zou juist zijn. En het gebeurde omdat de mensen verkozen om het Engels te leren toen zij konden, en hun kinderen leerden het als vanzelfsprekendheid. Wegens geen wet.

1 comment:

Paul said...

Precies.